İş Sağlığı ve Güvenliği sınavlarında başarılı olan adaylar, İSG-Katip sistemi üzerinden sertifika başvurusu yapabiliyorlar. Bu rehberde İSG sertifikası nasıl alınır? anlatıyoruz.
ÇSGB tarafından yetkilendirilmiş eğitim kurumlarından eğitim aldıktan sonra ya da İSG alanında yüksek lisans yapan adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen İSG sınavlarında 70 ve üzeri puan aldıklarında A, B ve C sınıfı İSG uzmanı olmaya hak kazanabiliyorlar. Sınavda başarılı olduktan sonra ise İSG-Katip sistemi üzerinden e-imzalı sertifikalarınızı indirebiliyorsunuz. İSG uzmanı olarak çalışmaya başlayabilmek için İSG sertifikası başvurusu yapmanız gerekiyor.
İSG Sertifikası Nasıl Alınır?
Adım 1: Öncelikle adresinden İSG-Katip sistemine e-Devlet ile giriş yapıyoruz. Sonrasında solda yer alan menüden Süreç Yönetimi > Sertifika Başvuruları adımlarını izliyoruz ve sağ üstteki Yeni butonuna tıklıyoruz.
Adım 2: Açılan listeden hangi uzmanlık sınavına girdiyseniz seçimi yapıyoruz ve aşağıdaki Başlat butonuna tıklıyoruz.
Adım 3: Başvuruyu tamamladıktan sonra ilgili başvuruyu seçiyoruz ve dosya yükleme adımına geçiyoruz.
Adım 4: Başvuru için gerekli evrakları yükledikten sonra e-imzalı sertifikanızı indirebilirsiniz.
İSG Sertifikası Başvurusu İçin Gerekli Evraklar
İSG sınavında başarılı olan adayların sertifika başvurusu yapabilmesi için gerekli evrakları hazırlaması ve sertifika ücretini ödemiş olması gerekmektedir. İSG sertifikası başvurusu için gerekli evraklar şu şekilde:
- İmzalı başvuru formu
- Lisans diploması
- Kimlik kartı fotokopisi
- Başvuru ücretinin ödendiğine dair dekont
İSG Sertifika Ücretleri 2023
Her yıl İSG sertifika ücretleri ÇSGB tarafından yeniden belirlenmektedir. 2023 yılı için İSG sertifika ücretleri aşağıdaki gibidir:
İSG Uzmanlığı Sertifika Ücreti: 1534 TL
İşyeri Hekimliği Sertifika Ücreti: 1534 TL
İSG Eğitici Sertifikası Ücreti: 1534 TL
Diğer Sağlık Personeli Sertifika Ücreti: 383,5 TL
Sertifika Vize Ücreti: 383,5 TL